DJAZAGRO 2018

Cezayir’in başkentinde, 09 – 12 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen DJAZAGRO 2018, 16. Uluslararası Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nda, toplam 1100 m2 üzerinde, 48 firma ile Milli Katılım organizasyonu gerçekleştirdik.

Kuzey Afrika’da gıda ve ambalaj sektörünün en büyük buluşma noktası olan ve 20.000 m2 brüt alan üzerinde, 33 ülkeden 800’den fazla katılımcı ile gerçekleşen DJAZAGRO 2018 Fuarı, bölgede yatırım yapmak ve ticaret ağları kurmak isteyen yerli ve yabancı girişimciler için önemli fırsatlar sunmaktadır.

Ambalaj ve Gıda Makinaları Cezayir ekonomisinin en rağbet gören sektörlerinden biridir. Ülkedeki gıda üretiminin arttırılmasına yönelik hükümet tarafından getirilen teşvikler ve bitmiş gıda ürünlerinin ithalatında uygulanan yasaklar nedeniyle gıda ambalaj ve işleme makine ve malzemeleri yoğun talep görmektedir. Bu sebepten firmalarımız anahtar teslim süt, çikolata fabrikaları kurulum sözleşmeleri imzalamışlar ve birçok gıda makinesi siparişi almışlardır.

Katılımcılarımızın yoğun geçirdiği fuara Ticaret Müşavirimiz Sayın Bahadır Erkan ve Büyükelçimiz Mehmet Poroy da gelmiş ve stantları ziyaret etmiştir. Tüyap standımızda firmamızı ve fuarlarımızı tanıtan kitapçıklar sergilemekle beraber Kültür Bakanlığından sağlanan Tükiye tanıtım broşürlerini dağıttık. Ayrıca Tüyap olarak firmalarımıza fuar süresince ögle yemeği verdik. Çay, kahve ve Türk kahvesi ikramlarımız ile firmalarımız kendilerini evinde gibi hissettiklerini sıklıkla dile getirdiler.

Firmalarımız fuarda beklentilerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını ve Cezayir’in kendileri için önemli bir pazar olduğunu belirttiler. Firmaların büyük çoğunluğu önümüzdeki sene yeniden katılacaklarını dile getirdiler.

2013 yılında 500 m2 ile başladığımız Cezayir serüvenimizin altıncı yılında fuardaki en büyük milli katılım Türkiye olmuştur. Bir Fransız fuarında Fransa milli katılımını bile geride bırakmanın verdiği haklı gurur önümüzdeki yıllarda daha güzel başarılara imza atacağımızın ayak sesleridir.

Bilgilerinize sunuyoruz.

TÜYAP Yurtdışı Fuarlar Grubu